Zetmethodes

Koffie zetten kan op meer manieren dan je misschien denkt! Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijke manieren om koffie te zetten, dat we de methodes even op een rijtje hebben gezet. Je vindt hier meer informatie over de zetmethode, de benodigdheden en een stappenplan.

Filterkoffie wordt gezet door heet water langzaam over grof gemalen koffie te laten druppelen, meestal met behulp van een papieren filter. Deze methode resulteert in een heldere, zuivere kop koffie met een subtiele smaak.

Espresso is een geconcentreerde koffiedrank die wordt bereid door heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffie te persen. Het resultaat is een intense en rijke smaak met een fluweelzachte crema-laag bovenop.

De mokkapot, ook wel bekend als een espresso potje, zet koffie door stoomdruk door gemalen koffie te dwingen. Het resultaat is een sterke en geconcentreerde koffie die qua smaak lijkt op espresso, maar met een iets zachtere afdronk.

Capsules & Pads bieden een handige en veelzijdige optie voor koffie liefhebbers. Met capsules, individueel verpakte porties van gemalen koffie, en pads, voorgeportioneerde schijven van gemalen koffie, kunnen gebruikers snel en eenvoudig genieten van een verscheidenheid aan koffiedranken.