Volautomatische Koffiemachine

Volautomatische koffiemachines, soms ook wel volautomatische espressomachines of gewoon koffiemachines genoemd, gebruik je om verschillende soorten koffie te zetten. De koffiezetten hoeft vaak niet meer te doen dan een druk op de knop! Op deze pagina vind je verschillende koffiemachines met ieder zijn voor- en nadelen.

Koffiemachine benodigdheden

Welke volautomaat past bij jou?

Snel koffie zetten en een ruime keuze aan koffiespecialiteiten? Dan is een volautomatische koffiemachine perfect voor jou. Binnen de volautomaten zijn er verschillende opties, maar de koffiemachine die werkt met bonen is verreweg het meest populair. Je kan dan je eigen favoriete koffiebonen toevoegen, bijvoorbeeld die van je favoriete koffiezaak of restaurant, zodat je de lekkere koffie van daar in huis kan halen. Ook is er vaak een melkreservoir, zodat je ook snel een cappuccino, flat white of latte macchiato kan laten bereiden. Bij sommige koffiemachines moet je handmatig melk opschuimen via een stoompijpje.

Schoonmaken kan een heel gedoe zijn, maar steeds meer volautomatische koffiemachines hebben een reinigingsprogramma. Sommige werken zelfs zonder leidingen of hebben een zelfreinigende zetgroep. En, steeds meer volautomaten kan je ook bedienen met een app. Veel om uit te kiezen dus! Hieronder vind je een paar goede opties opgesplitst in de categorieën budget en beste keuze voor thuis, kantoor of het thuiskantoor.

Budget koffiemachines

Philips 2200 EP2231/40

Deze volautomaat van Philips zet heerlijke cappuccino's, en is verrassend eenvoudig met het intuïtieve touch display en LatteGo melksysteem. Daarnaast pas je gemakkelijk de sterkte en/of hoeveelheid van je koffie aan naar jouw wensen met My Coffee Choice. Het LatteGo melksysteem is gemakkelijk te reinigen. De machine zelf heeft geen automatisch reinigingsprogramma, maar geeft wel aan wanneer je moet ontkalken én hoe je dat moet doen.

Delonghi Magnifica S ECAM 21 117

De'Longhi Magnifica S

Deze volautomaat van het Italiaanse De'Longhi is al eens als beste getest door de consumentenbond. Groot voordeel van deze machine is dat je naast koffiebonen ook gemalen koffie kan gebruiken. Handig voor decaf bijvoorbeeld. Dankzij het eenvoudige en efficiënte bedieningspaneel van de De'Longhi Magnifica S maak je makkelijk elk soort koffie, al moet je voor specialiteiten met melk wel zelf de melk opschuimen. Hierdoor is een cappuccino minder snel en minder gemakkelijk gezet.

Krups Arabica Latte

Krups heeft met de Arabica Latte een compacte volautomaat die snel en eenvoudig een lekkere espresso, lungo of cappuccino bereidt. Drie voorinstellingen voor melk zorgen voor op maat gemaakte resultaten. Verder kan je zelf de maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume instellen. Nog handiger, je kan je instellingen opslaan voor wel vier recepten. De koffiemachine is eenvoudig schoon te maken dankzij de automatische onderhoudsfuncties.

Beste keuze koffiemachines 2021

Siemens EQ.500

Deze Siemens volautomaat heeft eigenlijk alles. De EQ.500 is klaar voor de toekomst en bedien je makkelijk via de app, maar ook via je smart home assistent zoals Alexa of Google Assistent. Maar daarnaast zet het ook hele goede koffie. In de app en op het scherm heb je ruime keuze aan specialiteiten. Ook in onderhoud is de Siemens goed te doen, het melksysteem reinigt automatisch.

De'Longhi PrimaDonna Soul

Wederom een volautomaat van het Italiaanse De'Longhi. De PrimaDonna Soul is van een andere klasse, bomvol functies en extra's. Zo zet je 21 specialiteiten, maar kan je ook koffie zetten in een kan, ijskoffie maken of thee zetten. Natuurlijk kan je ook instellingen aanpassen via Bean Adapt, wanneer je nieuwe bonen toevoegt. En, de PrimaDonna Soul is ook te bedienen vanaf de bank of vanaf je bureau via de app.

Saeco Xelsis SM7580/00

Saeco Xelsis SM7580/00

Met de Saeco Xelsis volautomatische koffiemachine zet je in no-time een van de 12 specialiteiten op tafel. Of twee, want met het Latteduo-systeem kan je ook twee melkspecialiteiten tegelijkertijd klaarmaken. Via de toetsen op het bedieningspaneel kies je gemakkelijk welke specialiteit je wil hebben. Daarnaast kan je nog instellingen wijzigen zoals sterkte, hoeveelheid en temperatuur.